Битката при Върбишкия проход разказана от SysAdmin

Хан Крум бил добър админ, той въвел първите закони в българското интернет пространство. През 811 година злобния император на Византийската империя на ситите Никифор 1-ви с никнейм “Genik” пробил през своя компютър и се втурнал в българското интернет пространство.  Той имал намерение да унищожи лицензите на българските интернет и хостинг провайдери, да завоюва българските сървъри, пароли и кодове за достъп.

За целта Никифор наел огромно количество юзери и хакери във византийския проект “Byzantine Army”, а също и интернет потребители от Мала Азия. Той успял да премине през българския файъруол “Balkan” и започнал безпощадно да трие логовете на българските интернет потребители.

Хан Крум, след като видял колко много хакери са проникнали в българското интернет пространство, излязъл от акаунта си и изключил машината си, оставяйки само няколко модератора и програмиста в портала на българската столица Плиска. Крум тръгнал да търси и събира всички потребители на българския интернет.

На 20 юли 811 година Никифор проникнал в българския портал Плиска. Византийските хакери разбили портала и безпощадно изтрили логфайловете на всички потребители на портала. Българските модератори не успели да противостоят на взлома, независимо от усилията си. Никифор започнал да празнува победата си над българските интернет провайдери и да пие на компа си в компания от византийски хакери.

През това време Хан Крум призовал всички юзери да въстанат в защита на родния интернет. Той привлякъл също потребители от порталите “Авари” и “Славянски племена”, а освен това раздал на населението карти с пароли за достъп до интернет, списъци с основни команди и адреси на warez-сайтове.

Като разбрал за всичко това, пияния като мотика Никифор решил да се омита от портала Плиска, но изпаднал в алкохолен делириум и забравил нужните му интернет-адреси във Византия. Докато Никифор губел ценно време българските програмисти рестартирали файъруола “Balkan” и затворили всички дупки на изходния код, така че Никифор и хакерите му не успели да преминат през файъруола.

На 23 юли Никифор излязъл от портала Плиска и 2 дни опитвал да пробие през Балканския файъруол. На 25 юли той влязъл във Върбишкия портал, решавайки се на отчаяна атака, с която да пробие файъруола и да се върне в родното интернет пространство.

Сутринта на 26-ти юли Хан Крум влязъл в интернет с ника Groznii и си направил акаунт във Върбишкия портал, заедно с всички български интернет юзери и хакери. Докато Никифор разбере какво става, Хан Крум натиснал клавиша Delete и завинаги изтрил от интернет пространството акаунта на Никифор, а също изтрил логфайловете на много от византийските юзери и хакери от проекта “Byzantine Army”.

След това Крум използвал хардуера, в който се намирала главната база данни на Никифор, изтривайки от там цялата информация и софтуер и разполагайки на нейно място папка Recycle Bin. В нея Крум държал материали с информация за българското вино и винопроизводство.

Крум дал права на началника на славянските програмисти за достъп до материалите за българското вино, разположени в папката в хардуера от главната база данни на Никофор и разрешение да ги използва по време на всички празници.

Малко по-късно Крум (nickname Groznii) се опитал да покори византийското интернет пространство, но в решителната кампания по разбиването на портала “Константинопол” процесора на ханстия компютър внезапно изгорял.

По материали от Абсурдопедия