Пакистан се обиди и хлопна достъпа до YouTube и Facebook

Преди ден Пакистан блокира достъпа до социалната мрежа Facebook, а днес – и до сайта за видеосподеляне YouTube.

Причината за решението да бъде ограничен достъпа до Facebook беше, че там е започнал конкурс за рисунки и карикатури на Мохамед. Тъй като някои от карикатурите са били качени в YouTube, Пакистан реши днес да хлопне достъпа и към видеосайта.

Материалите в YouTube и Facebook са наречени от пакистански официални лица “кощунствени”, и “обидни”.

Във връзка с тези събития медиите припомнят бунтовете на набожни мюсюлмани от 2005 г против карикатурите на Мохамед, публикувани тогава в датски вестник. Поради заплахи за живота им двама европейски карикатуристи и до днес живеят под полицейска охрана.

Което за стотен път показва, че голямата част от мюсюлманските страни са на много светлинни години от прогнилата западна цивилизация.

Защото в християнския свят обиждат своите божества както си искат.

Татуировки на Исус и Дева Мария се правят на всевъзможни места по телата, включително и върху или около гениталиите. Модерни художници потапят разпятия, кръстове и други християнски символи в урина и фекалии. Правят се мюзикъли от типа на Исус Христос – суперстар. Разказват се вицове за Исус, Дева Мария, папата,  кардиналите, епископите, свещениците.

Още през 80-те години на миналия век на Бродуей дълги сезони се задържа една пиеса, в която отношенията между Исус и Юда бяха представени като хомосексуални. Пиесата, дори според вкуса на нефанатизирани християни, е повече от скандална. Но авторът и не беше убит с камъни, нито заплашван, напротив – самият Ню Йорк Таймс излезе с положителен отзив за произведението, а автора и до днес се радва на почит и уважение като един от най-талантливите американски драматурзи.

Всичко това показва единствено, че, колкото и да е неприятно за мнозина мюсюлмани, ислямът все още изживява своето средновековие и няма да излезе от него в обозримо бъдеще.