Кога ще се научат?

Най-вероятно – никога. А аз го казах много, много отдавна. По-добре да се самоцитирам:
________________________________________
“Голи нарове и на тях лежат болните. Веднъж един се беше разболял истински от тифус, а другият до него – от вариола. И двамата ги бяха вързали на козел, а полковият лекар ги риташе в корема, защото били симуланти.

После, когато умряха и двамата, работата стигна до парламента, а и вестниците писаха. Веднага ни забраниха да четем вестника, който беше съобщил за това, и направиха проверка на куфарчетата, да не би някой да е скрил забранения брой. И какъвто съм си Марко Тотев, от целия полк само у мене намериха вестника… Ще се постараем ние да ти избием вестника от главата, говедо с говедо” – реши след дълго буйство полковият командир.

Докато съм лежал в затвора, в казармата ставали чудеса. Командирът на полка забранил на войниците да четат изобщо, даже и “Пражки официален вестник”, на лавкаджията забранил да употребява вестници за увиване на кренвирши и сирене. Оттогава войниците се научиха да четат и нашият полк стана най-образован. Ние четяхме всички вестници, а във всяка рота съчиняваха стихове и песнички против полковия командир. А когато се случеше нещо в полка, между войниците винаги се намираше някой благодетел, който изпращаше дописка във вестниците под надслов: “Тормоз на войници”.
________________________________________

Мога да уверя представителите на уважаемите “служби”, че точно същото ще се случи и сега, след, меко казано, неинтелигентното им решение да ударят любимия на четящите българи сайт chitanka.info. Аз дори малко се позамислих над въпроса – дали пък цялата тая работа не е акция на Министерството на образованието, което по тоя начин цели ограмотяване на всички българи по въпросите на българската и чуждестранна литература? Защото, да ви кажа честно, аз точно по тоя начин бих постъпил. И после – гледай сеир – българската нация ще стане най-четящата нация в света.

И – майтап да няма – натам отиват работите. В рамките само на няколко часа се заформиха виртуални групи в защита на Читанка.инфо, оказа се, че инфoрмацията от читанката е достъпна на различни миръри, които тепърва ще се множат и преумножават, един от мирърите даже е на URL-отмъщение: chitanka.gdbop.com.  В момента съм го отворил и доколкото виждам бакъп-а е пълен, поне от това, което аз знам, нищо не липсва.

От цялата работа единствените губещи ще бъдат въпросните служби, както и правителството, което стои зад техните действия. Ако някои още не са разбрали по лесния начин как стоят нещата в интернет, то им предстои да ги разберат по трудния.

Подкрепете Chitanka.info тук:

http://www.bgpetition.com/chitanka_info/index.html

Подкрепете я и в групите във FaceBook:

http://www.facebook.com/group.php?gid=110390522341812
http://www.facebook.com/group.php?gid=131916270165946