ПАК ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЧУЖДИ СМЕТКИ

Омръзна ми да плащам чужди сметки. Предполагам, че и на никой от Вас не му се иска . Да ама точно това щ е се случи с парите от нашите данъци постъпили в бюджета на Община Бургас. Ще попитате защо. Веднага Ви отговарям. Защото Общинския съвет загуби делото за конфликт на интереси което водеше срещу независимия общински съветник Валери Симеонов. И няма как да е иначе при обвинения съшити с бели конци и неотговарящи на истината.

Но малко предистория. До делото се стигна след сигнал на Снежина Маджарова /Председател на Общинския съвет/ по известна с нежеланието си да пуска родния химн при продълженията на заседанията . Сигнала беше подаден до постоянната комисия за конфликт на интереси създадена към съвета.  Основната идея развивана от Маджарова, е че Валери Симеонов няма право да обжалва пред областния управител решение на съвета с което се увеличава 22 пъти таксата за използване на електрически стълбове общинска собственост. Това решение трябваше да накара Симеонов да плаща повече за камерите разположени върху стълбове собственост на Общината и да увеличи приходите в местната хазна. Но това не  само че не се случи, но Общината загуби и това, което получаваше – Симеонов махна “омразните” камери от общинските стълбове.

Сега да се върнем на конфликта на интереси. Според  Маджарова подаването на жалба за проверка на законността   на решение на Общинския съвет/право дадено от Конституцията на всеки независимо дали е съветник или не/ било конфликт на интереси. Същата тази юристка през миналата година предложи и участва в обсъждането  на предложение за увеличение на  собствената си заплата с цели 30%. Комисията,  с преобладаващо герберско присъствие /трима от седемте члена са от ГЕРБ/, водена от желание да се разправи със своя архивраг  Валери Симеонов на бърза ръка реши че е налице конфликт на интереси и входира доклад за това в съда. Да ама не както казва Петко Бочаров. Тук герберския юридически тандем Маджарова – Луков /Председател на комисията за конфликт на интереси/ удари на камък.

Резултатът вече Ви го съобщих. Сега от нашите данъци ще трябва да платим за този нелеп  опит на герберите за разчистване на лични сметки. На мен това не ми се нрави. А на Вас?