Hot Tub Time Machine или обратно в джакузито

Пътуването във времето и последващите парадокси от това са тема неизчерпаема и затова една най предпочитаните в фантастиката.Има комедий които също допринасят за добри филми за приключения в миналото и бъдещето.Като един истински Марти Макфлай не пропускам да гледам всичко на тази тема дори и малоумно изглеждащи филми.

Така че когато видях новата комедия  със заглавие “Джакузи-машина на времето не се колебах много.Както личи от заглавието историята не е много сериозна и даже е изпълнена с мръсни лафове, повръщания,зверски напивания ,секс(ама безразборен секс без предпазни средства)и дриги такива атрибути на всяка колежанска комедия от 80-те или пък 90-те.

Само че филма не е колежански и се развива в онова благословено десeтилетие на 80 годдини на 20 век.

За какво става дума:трима приятели неудачници ,вече към 40 заедно с задръстения очилат племеник на главния герой отиват да се напият в същия курорт където са правили купоните като тийнеджъри.

След наистина зверско натряскване в джакузито на двора наште пълни малоумници се събуждат….къде мислите?

В 1986! Майкъл Джексън е черен ,Алф е хит , а всички мадами носят дъ;ги чорапи и огромни тонове грим,да не забравяме и страните зелено -оранжеви цветове на тогaвашните зимни спортни екипи.

А и няма клетъчни телефони,интернет,рекламите на цигари са позволени и моля ви се никой не те пита дали имаш презерватив?!

След първоначалния шок героите разбират че изглеждат млади за другите въпреки  че са на 40 и кусур години,без задръстения племеник разбира се който си е същия защото трябва да се роди 9 месеца по късно.

Отначало си мислят че трябва да правят същото каквото са правили същото през този уикенд на 1986  за да не ги сполети т.н ефект на пеперудата и да променят бъдещето.

Този план скоро е изоставен и всеки по отделно се заема да се забавлява или да го ступат-според предпочитанията.

Смехът наистина не липсва-ситуацийите стават все по абсурдни и смешни,и дори с мръсните лафове и голите момичета,филмът наистина е забавен и става да разпуснеш напълно -именно и затова го препоръчвам за гледане

Актиорския състав е разнообразен ,но се справя много добре-Джон Кюсак(“2012″,”Стая 1402″ и моя любим-”Самоличности”), който вече май само в порно филм не играл се представя на обичайното си ниво,другите двама главни актиори са Роб Коддри който прави наистина лудо изпълнение и неизбежния чернокож образ-Крег Робинсън.

Основните достойнства на филма са освен няколкото наистина на добри скеча и лафове е и възможноста да чуеш отново музиката на 80-те и тяхната луда атмосфера.

Така че ако вие омръзнал новия век с неговата мания за екология ,здравословно хранене,икономически кризи тем подобни изнервящи неща-гледайте-”Джакузи-машина на времето ” и се върнете там където на никой за нищо не му пукаше – в 80-те!