Местни избори 2011 – избори в Бургас

На местните избори в Бургас на 23 октомври 2011, освен вече познатите играчи от ГЕРБ, БСП и др., ще се състезава и новата формация на шефа на телевизия СКАТ Валери Симеонов. Партията, чиито председател е Валери Симеонов, се нарича Национален Фронт за Спасение на България и е регистрирана броени месеци преди местния вот. Симеонов и неговата патриотична формация смятат, че могат да бъдат алтернатива на управляващата партия ГЕРБ, чиито кмет в Бургас е Николов.

Първите 15 имена в списъка с кандидатите за общински съветници от НФСБ са:

1. Валери Симеонов
2. Валентин Касабов
3. Георги Дражев
4. Ангел Божидаров
5. Валентин Фъртунов
6. Здравко Сталев
7. Делян Иванов
8. Христиан Митев
9. Гинка Дянкова
10. Манук Манукян
11. Петър Петров
12. Ваня Чечева
13. Мария Петрова
14. Георги Костадинов
15. Константина Турлакова

Припомняме, че изборите за кметове, общински съветници и президент ще се проведат на 23 октомври. Гласоподавателите ще трябва да гласуват, поставяйки Х със син химикал в квадратчето срещу името на съответния кандидат/партия в три различни списъка.

Важно е гласоподавателите да знаят, че знака, с който отбелязват своя избор в квадратчето на бюлетината, трябва задължително да притежава следните характеристики:

1. знакът задължително да бъде Х (хикс) – не се приемат за валидни знаци като точки, кръстчета, плюсове, чертички, “чавки” и т.н.
2. знакът задължително да бъде изписан със син химикал
3. знакът да не излиза извън очертанията на квадрата

Гласуването на изборите в Бургас ще започне с отварянето на изборните секции в 6 часа сутринта на 23.10.2011 г и ще приключи в 19 часа.