Бомби

Няколко бомби гръмнаха днес в общественото пространство.

Едната лимонка издумка по TV7 циганския барон Цветелин Кънчев, който обвини Фидосова от екрана на TV7, че е "капо ди тути капи" в монтанския край. Фидосова коли и беси в Монтана - под тоя слоган премина предаването Гореща точка на седмицата. Според Кънчев Фидосова има пръст във всички криминални дейности в монтанския край - сводничество, лихварство, контрабанда. Според циганския лидер Фидосова и нейни доверени хора държат и местния бизнес със селскостопанска продукция. Той обясни също, че замерянето с лайна на екипа на ТВ7 на 30 май в Монтана е било организирано именно от Фидосова.

Другата граната гръмна много по-силно. Тя беше хвърлена от Волен Сидеров отново от екрана на 7-мата телевизия, която се очертава като говорител на новата власт. В разговор с Бареков Волен Сидеров сподели, че има неофициална информация за това, че Цветан Цветанов е поръчал или направо организирал убийството на известния бизнесмен Мишо Бирата, който почина през пролетта на 2011 година.

Името на Мишо Бирата изплува в скандален запис, в който Бойко Борисов нарежда да бъде спряна митническата проверка в бирената фабрика на Мишо Бирата. Борисов казва, че ще удържи на думата си и няма да закача Мишо Бирата, защото не е като Първанов. Записа оставя впечатлението, че въпросния бизнесмен Мишо Бирата е молил за протекция и Борисов и Първанов, като и двамата са му обещали закрила, но Първанов не е изпълнил обещанието си. Борисов обаче, който държи на думата си, не мисли да се отмята от обещанието си - "като съм обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам" - казва Борисов на митническия шеф Ваньо Танов и му нарежда да изтегли хората си от пивоварната на Бирата.

В предаване по ТВ7 днес Волен Сидеров обяви, че има информация за това, че смъртта на Мишо Бирата е била насилствена. Мишо Бирата е бил отровен. Инжектирано му е вещество, което симулира инфаркт и убива човека - обясни Сидеров. Той също така сподели, че чувства заплашени здравето и живота си и че вероятно също е бил "поръчан".

Третата бомба беше взривена отново от Сидеров, който обяви подозренията си, че най-вероятно от ГЕРБ държат Яне Янев с някакъв хомо-компромат и по този начин го принуждават да им играе по свирката и да изпълнява каквото му се нареди.

За пореден път Сидеров започна да се оправдава за индиректната си подкрепа към правителството на БСП и ДПС, за гласуването на което именно Сидеров осигури необходимия кворум. Той каза, че по време на обиколките из страната неговите избиратели го молели да не допуска ГЕРБ на власт и заради това той осигурил кворума, който пък осигури на България правителство на БСП-ДПС.