Майсторският клас на Минчо Минчев се наслади на уникални нестинарски танци
Приморското село Ясна поляна посрещна гости от Международния майсторски клас по цигулка, ръководен от маестро Минчо Минчев. Музикантите станаха свидетели на традиционните нестинарски игри.
Ден преди концерта им в Приморско учениците, заедно със световно известния цигулар бяха поканени да гостуват в едно от най-красивите селца на Община Приморско, Ясна поляна. По традиция домакините посрещнаха музикантите с питка и мед. След това цигуларите разгледаха една от емблемите на селото – музейната експозиция на Л.Н. Толстой, изложена в едноименното местно читалище. Пред тях бяха представени и популярните в този край нестинарски игри. Огънят, който беше запален часове преди посещението на бележитите гости, бе превърнат в килим от нагорещени въглени. Нестинарят изпълни огнения ритуал, а образувалия се обръч от любители на атрактивните игри го подкрепяха с бурни аплодисменти.  Местната Битова група поздрави жителите и гостите със странджански народни песни и изпълни с настроение площада на Ясна поляна. Кръшно хоро, извито около огъня, постави финалните щрихи на емоционалния спектакъл.
Международният майсторски клас по цигулка на маестро Минчо Минчев ще гостува и на Приморско. Концертната му програма ще бъде представена в читалището  на 14 септември, сряда,  от 18.30 ч.