Валери Симеонов: България трябва да се обедини да избере истински патриот родолюбец за президент

Съпредседателят на Патриотичния фронт сподели, че лично е предложил Каракачанов за президент

Време е българските патриоти да се обединят и България да има родолюбив президент. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
Той сподели, че е негово предложението да бъде издигнат Красимир Каракачанов за държавен глава.
„Каракачанов е ерудиран и честен историк. Поканете и него, и проф. Божидар Димитров и ги питайте дали Русия не ни е била враг. Те ще ви кажат истината“, призова Симеонов, след като в ефир бяха показани кадри, на които се вижда как русофили стъпват върху знамето на ЕС.
В момента най-големият спонсор на България и двигател на икономиката ни е Европейският съюз. Защо разни сбърканяци тъпчат знамето на този, който ти дава парите, попита патриотът. Той не отговори на въпроса колко пари е дал за построяването на паметника на героя от Добричката епопея ген. Иван Колев.
„Има ли значение? Това бе една от каузите на моя живот. Този пълководец, който е един от най-великите в нашата история, е умрял от изтощение, гонейки румънци, руснаци и сърби до делтата на Дунав. Заедно с героите от Трета армия през Първата световна война той трябваше да бъде увековечен. По политически причини никой не знаеше за него. В учебниците не се пишеше нищо. Сега той има достоен паметник и неговият дух може да бъде успокоен“, заяви Валери Симеонов.
„Ген. Колев е казал „Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия за това, че ни освободи, но какво търсят руснаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогонваме като всички врагове, които пречат на обединението на България“. Трябва да отстояваме националните си интереси. България над всичко! Рано или късно „Шуми Марица“ ще е отново химн на България, а не вариантът на „Имате ли вино“, който е създаден по поръчка на партийното ръководство. Опълченците на Шипка са умирали с „Шуми Марица“, подчерта съпредседателят на Патриотичния фронт.
Според него, ефектът ще е положителен, ако Ирина Бокова бъде сменена с Кристалина Георгиева, тъй като еврокомисарят ще бъде избрана за генерален секретар на ООН. „Ще е голям гаф, ако това не се случи или пък бъде избрана Бокова. Това няма голямо значение, защото решенията се вземат от петте държави, които ръководят тоталитарно всичко“, добавя Симеонов.
Той сподели, че няма информация за канал през Дунав. Явно десетината мигранти, които са се опитали да преминат реката, са подведени от трафикантите, коментира депутатът. Няма свободно движение на мигрантите, има канали, подчерта той.
„Има десетки каналджии, срещу които има дела. Някои от тях вършат гнусната си дейност в Турция и не минават границата, защото полицаите чакат да ги хванат. Дори и в района на Бургас има такива“, добавя Симеонов.
На въпроса колко струва да прекараш мигрант през границата, той отговори, че от няколко стотици до 2000 евро.
„Може да изкарат по 60 000 евро за едно транспортиране на мигранти. Замесени са и гранични, и пътни полицаи. Всяка седмица съм по един или два дни в Малко Търново. Граничните полицаи си вършат работата“, уверява народният представител.
„Знаете ли колко човека преминаха в петък и събота сухопътната граница в района на Бургаска област? Нито един нямаше, но в същия ден бяха хванати 17 мигранта в товарен влак на КПП“, каза още Валери Симеонов.